SUBSIDIE-ADVIES

SUBSIDIE ADVIES – no cure, no pay

WBSO & Innovatiebox: fiscale subsidies voor (technische) innovatie

Wij bieden meer dan alleen het opstellen van de WBSO aanvraag of Innovatiebox verzoekschrift.

De meerwaarde van FUND IT Consultancy is dat wij niet alleen de subsidie-aanvraag verzorgen maar dat wij ook precies weten welke effecten bepaalde keuzes in de juridisch en fiscale structuur hebben voor de toepassing van zowel de WBSO als de Innnovatiebox.

FUND IT Consultancy weet wat uw accountant adviseert en begrijpt wat uw jurist en fiscalist adviseren. Subsidies dienen niet leidend te zijn in een fiscaal en juridische keuze maar een welonderbouwde keuze is wat ons betreft erg waardevol en cruciaal.

WBSO

De WBSO is zowel voor productontwikkelingen als ICT ontwikkelingen. De regeling geeft een aantrekkelijke korting (subsidie) in de te betalen loonbelasting of een aftrek in de inkomstenbelasting.

Wat kan de WBSO opleveren in 2019? 

Hieronder kort en goed wat de WBSO kan opleveren als je starter bent en je hebt twee ontwikkelaars in dienst die full time ontwikkelen:

  • Toepassing van de WBSO betekent een totale WBSO-subsidie in 2019 van ca. 35.000 euro

Wij ontzorgen volledig en maken de juiste vertaalslag om van uw R&D een succesvolle WBSO-aanvraag op te stellen. No cure, no pay.

Wilt u meer weten over wat dit voor u kan betekenen? Naam dan contact met ons via info@fundit.co.nl en wij bekijken met u of u in aanmerking kunt komen voor de WBSO-subsidie!

INNOVATIEBOX

FUND IT Consultancy is superspecialist innovatiebox met zeer ruime (corporate) kennis en ervaring en heeft tegelijk de flexibiliteit en betrokkenheid van een Start-up. Bij toepassing van de Innovatiebox betaalt u jaarlijks effectief 5,6% – 7% vennootschapsbelasting over het deel van de winst dat toe te rekenen is aan uw patent of WBSO-activiteiten. Deze fiscale regeling kan daarom veel voordeel opleveren.

Innovatiebox toepassen?

Om een verzoekschrift tot toepassing van de Innovatiebox bij de Belastingdienst in te dienen, heeft u een S&O-verklaring, kwekersrechten of een patent nodig waaraan winst toe te rekenen valt.

Waarom FUND IT Consultancy voor de Innovatiebox?

FUND IT Consultancy heeft jarenlange ervaring bij onder meer een van de BIG 4 kantoren en de huidige marktleider subsidie-advies. FUND IT Consultancy was voor haar klanten in deze periode het aanspreekpunt en de inhoudelijke expert voor de innovatiebox.

FUND IT Consultancy is betrokken geweest bij ca. 70 trajecten en heeft hiermee een onvergelijkbare kennis en ervaring op dit gebied en voor zowel startups als grote corporates zeer grote voordelen gerealiseerd.

Onze meerwaarde

Deze zeer ruime ervaring gebruiken wij voor onze dienstverlening voor onze klanten, zonder overhead, zeer efficiënt en met directe korte lijnen.

Wij hebben door ons kennis en ervaring met de WBSO én de fiscaliteit een aanpak ontwikkeld die aantoonbaar tot zeer goede resultaten leidt. Wij kunnen daarom ook een deel van onze vergoeding aan het resultaat verbinden dat wij voor u behalen. Wij laten graag vrijblijvend zien wat de mogelijkheden zijn of kunnen een scherpe second opinion of voorstel geven.

FISCAAL ADVIES

FISCAAL ADVIES

FUND IT Consultancy biedt fiscaal -juridisch advies en subsidie-advies. Een unieke en waardevolle combinatie. Fiscalisten missen kennis over (fiscale) subsidies en subsidie-adviseurs zijn geen fiscalisten. Wij combineren deze kennis om innovatieve bedrijven beter te kunnen adviseren. En dat levert meer op.

Wij hebben op fiscaal gebied zowel corporate ervaring in de vennootschapsbelasting als ervaring met DGA’s en vennoten in een VOF in de inkomstenbelasting. Ondernemers die degelijk en praktisch advies willen over herstructureringen, advies bij investeringen, samenwerking of de toepassing van de innovatiebox zijn bij ons kantoor aan het juiste adres.

Wij opereren toegewijd en flexibel en bieden geen oeverloze notities maar vatten de kern voor de ondernemer samen in een praktisch advies. Wij hebben een achtergrond bij de BIG 4 enkele fiscale advocatenkantoren en hebben voor internationale corporate klanten gewerkt maar ook DGA’s en VOF’s.

ADVISERING VOOR
STARTUPS

ADVISERING VOOR STARTUPS

Start-ups

FUND IT Consultancy heeft ruime ervaring in het adviseren van startups. Wij hebben veel kennis van de sector en zijn daarin niet alleen actief als fiscalist en subsidie-adviseur, maar ook als blogger, expert bij diverse platforms, organisator, gastspreker en mentor.

Wij kennen de wereld van de startups van binnenuit en kennen de fiscaal-juridische zaken die bij Start-ups spelen en kennen onze weg naar funding. Wij hebben daarnaast een zeer uitgebreid netwerk om buiten onze expertise de juiste partners en partijen te betrekken bij advisering voor Start-ups.

Financiering:

Financiering is in de regel de grootste uitdaging voor Start-ups. Er zijn vele manieren om funding te verkrijgen zowel nationaal als internationaal. Geld van vrienden en familie, crowdfunding, angel investors of VC’s, banken, subsidies en kredieten. FUND IT kent de weg, kan adviseren over subsidiefinanciering, kredieten en fiscaliteit en kan door haar uitgebreide netwerk en kennis op dit gebied een steun in de rug zijn voor Start-ups.